U droomt al van een heerlijke sangria op uw terras of een duik in uw zwembad onder de Spaanse zon, maar daar gaat eerst nog wat aan vooraf. Wij helpen u die dromen realiseren!

Stap 1: Kennismaking

¡Hola!

Tijdens een afspraak op kantoor of bij u thuis vertelt u ons alles over uw noden en wensen. Bent u een passieve of actieve reiziger, welke locaties hebben uw voorkeur, over welk budget beschikt u en verkiest u een appartement of een woning/villa.

Hoeveel slaapkamers wenst u? Is een garage of parking een must? Heeft u nood aan een zwembad en mag dit al dan niet gemeenschappelijk zijn? Hebt u (klein)kinderen waarmee we rekening moeten houden? Enzovoort.

Hoe meer details wij van u verkrijgen, hoe specifieker en doelgerichter wij al dan niet kunnen gaan zoeken.

MAAK EEN AFSPRAAK >

Stap 2: Zoektocht

Go south

Aan de hand van uw wensen gaan we op zoek naar geschikte panden en vervolgens bezorgen wij u enkele voorstellen op maat.

We geven u steeds voldoende tijd om alles gedetailleerd te bekijken en waar nodig geven we eerlijk mee dat er wat sneller moet geschakeld worden. In Spanje is er namelijk geen exclusiviteit en het pand dat voor u interessant lijkt, kan elk moment doorverkocht worden aan iemand anders in de wereld. Is de tijd rijp voor een bezoek aan de regio en de door u geselecteerde panden, dan bereiden we dit grondig voor.

Ondertussen maken wij ook een afspraak voor u met een advocaat die, samen met ons, uw belangen zal behartigen en alle vragen beantwoordt gedurende het ganse traject.

MEER OVER ‘GO SOUTH’ >

Stap 3: Juridische bijstand

Advocaat

De Spaanse wetgeving over onroerend goed is erg complex en verschillend van de Belgische. U neemt dus best een lokale en onafhankelijke Spaans-Nederlands sprekende advocaat onder de arm, die gespecialiseerd is in de materie.

Wij bevelen u graag een betrouwbare advocaat aan waarmee we in vertrouwen samenwerken. Zij rekenen voor hun bemiddeling een tarief aan van +-1% op de aankoopprijs van de woning.

Kortom: de hele juridische afhandeling gebeurt in het Nederlands, met mensen die u kan vertrouwen.

Stap 4: Aankoop

Reservering

Wanneer u de juiste woning gevonden heeft, dan gaan we dit pand reserveren. De woning wordt dan ‘van de markt gehaald’ om uw advocaat in staat te stellen alle legale zaken te onderzoeken.

Vervolgens wordt een reservatiecontract opgemaakt en wordt er ook gevraagd om een aanbetaling van +- tussen de 3.000 en 6.000 euro te doen die uw reservatie bindend maakt voor de verkoper.

Als blijkt dat alles in orde is en u toch afziet van de voorziene aankoop, dan bent u dat bedrag wel kwijt. Als de verkoper op zijn stappen terugkeert, dan is hij verplicht om u het reserveringsbedrag terug te betalen.

Stap 5: Compromis

Verkoopovereenkomst

In de maand volgend op de ondertekening van het reservatiecontract wordt de verkoopovereenkomst getekend waarin alle verplichtingen voor beide partijen worden vastgelegd.

In tegenstelling tot het reservatiecontract is dit wel een bindende overeenkomst. Vanaf hier is er in principe geen weg meer terug.

Hierbij betaalt u ook uw eerste voorschot van de aankoopprijs, uiteraard verminderd met het reeds betaalde reserveringsbedrag.

Stap 6: Akte

Registratie

Na 2-3 maanden wordt de aankoopakte ingeschreven in het register door de notaris. Na de betaling en ondertekening van de akte worden de sleutels overhandigd.

Met de medewerking van alle partijen is het evenwel mogelijk om dit proces te versnellen. Een afspraak voor een notariële overdracht kan in principe al binnen twee weken geregeld worden.

Bij nieuwbouw kan dit langer duren, afhankelijk van de oplevering van het eigendom. In dit geval dringen we erop aan dat de promotor u een bankgarantie geeft. Zo hebt u als koper de garantie dat het project wordt afgewerkt, zelfs als de bouwfirma failliet zou gaan.

Stap 7: Genieten

Proficiat!

Het is zover, felicitaciones! U bent nu trotse eigenaar van uw eigen droomwoning, investering of tweede verblijf in het zonnige Spanje.

Geniet van dit land met het prachtige landschap, de rijke cultuur, schitterende natuur en mediterraans klimaat!

In vele gevallen verdwijnt de vastgoedmakelaar nu uit het beeld, maar ook na uw aankoop blijven wij graag ter uwer beschikking. Al is het maar om samen te klinken op en te genieten van het goede leven. Wij zeggen niet ‘adiós’, maar ‘hasta luego’!

Wat wij u bieden

Full service
 • Gratis dienstverlening in het volledige aankoopproces,
  van zoektocht tot na uw aankoop (aftersales);
 • Persoonlijke begeleiding vanuit België tot in Spanje,
  slechts één aanspreekpunt;
 • Een betrouwbare partner met kennis van de markt,
  de wetgeving en de leukste plekjes … ;
 • Een samenwerking gebaseerd op eerlijkheid,
  respect en vertrouwen;
 • Een BIV erkend vastgoedmakelaar die u begeleidt,
  van A tot Z.

MEER OVER ONS >

Wat wij u niet bieden

Tijdverlies
 • Ongewenste telefoontjes;
 • Tal van e-mails over panden die niet bij uw profiel passen;
 • Commerciële praatjes en andere addertjes onder het gras;
 • Opdringerige verkopers in het traject van uw zoektocht.

Uw Spaanse droom verwezenlijken?